вторник, 22 септември 2009 г.

Човекът-гризли


"Човекът-гризли" е драматична история за взаимоотношенията на един човек и най-опасните хищници в света - мечките гризли. Всяко лято, в продължение на тринайсет години, писателят и природозащитник Тимоти Трийдуел прекарва единствено в тяхната компания на абсолютно нехоранявания Лабиринт на гризлитата в Аляска.

Колкото и да е странно, за това време той успява дотолкова да се сближи с мечките, че си позволява да ги докосва, да се къпе с тях и дори да отстоява територията си. Придружен от семейство лисици, които отглежда като домашни любимци из пустоща в Аляска, Тимоти успява да загърби зависимостите си към хероина и алкохола и да заживее нов живот като "Човека-гризли".



За съжаление, по време на тринайстата си експедиция, той и приятелката му са нападнати от възрастна полуумряла от глад мечка и намират смъртта си на място. В почти двучасовата лента, монтирана от небезизвестния немски режисьор Вернер Херцог и заснета лично от Тимоти, ще се докоснете толкова близо до света на природозащитника и неговите пруиятели, че в края просто няма как да останете безразлични към трагичния край на този човек.

Филма можете да дръпнете отткук, при това с български субтитри :
http://zamunda.net/details.php?id=188985&hit=1

Няма коментари: